Wymagania systemu HACCP w praktyce – szkolenie
KalendarzMiejscowość: Leszno
Miejsce: Leszczyńskie Centrum Biznesu (ul. Geodetów 1)
Data rozpoczęcia: 2023-06-07 9:00
Data zakończenia: 2023-06-07 16:00
Organizator: Leszczyńskie Centrum Biznesu Sp. z .o. o.
Prowadzisz sklep, restaurację lub produkujesz żywność? Chcesz w prosty i przyjazny sposób pozyskać wiedzę związaną z systemem HACCP?
Cena: 299 zł netto + 23% VAT
Szkolenie jest przeznaczone dla wszystkich, którzy zajmują się opracowywaniem, wdrażaniem oraz zarządzaniem HACCP lub GMP/GHP.
Spotkanie zostało podzielone na dwie części: wykład i ćwiczenia warsztatowe.
Każdy uczestnik otrzyma materiały szkoleniowe oraz certyfikat ukończenia szkolenia.
Program szkolenia:
- przegląd wymagań prawnych w branży spożywczej,
- dobre praktyki w branży spożywczej (zasady higieny zakładu, personelu, nadzorowanie wyposażenia, kontrola procesów, wyrobu, magazyny, transport, alergeny),
- system HACCP w branży spożywczej,
- budowanie systemu HACCP – (identyfikacja zagrożeń, ocena zagrożeń, dobór środków kontroli (CP), krytycznych środków kontroli (CCP), monitorowanie CCP, działania korygujące, walidacja i weryfikacja HACCP),
- warsztaty w zakresie interpretacji systemu HACCP,
- warsztaty w zakresie budowania analizy HACCP,
- dokumentacja w systemie HACCP.
Szkolenie poprowadzi Klaudiusz Szymczak – doświadczony konsultant we wdrażaniu systemów zarządzania takich jak: ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18/001, PN-N-18001, HACCP, ISO 22000, IFS, BRC.
Zapraszamy do wzięcia udziału!
W razie pytań więcej informacji udziela Dagmara Kostrzewa – tel. 65 32 22 105, e-mail: dkostrzewa@lcb.leszno.pl